4. sep, 2013

Pacito 12 uker i dag.

4.sept 2013: Oppdatering:

I dag dro vi til Eid og Pacito fikk vaksinasjon. Han ble veid til 8 kg, så han vokser fort nå. Bada/dusja han for første gang i dag, og i går prøvde jeg for første gang Oster-maskina og fikk til nød klippe litt hår på ørene, mest på innsida rundt øregangene der det trengtes mest. Men det lover bra. Kloklipp har gått fint to ganger allerede.

Vi har møtt flere andre hunder de siste to ukene, i ulike aldre og forskjellige raser, blant anna to voksne springere, en hannhund på 3 år og ei tispe på 3,5 år. Tydelig at de gjenkjenner hverandre på rasen. Kjekt også for meg å komme i kontakt med andre med samme rase og andre med hund. vi har også vært noen ganger til Stryn og spasert litt rundt i gatene for å venne han til trafikk og "bymiljø".

Vi har trent masse på å kjøre bil. Han liker det, men ikke i bur, så det har vært en stor utfordring pga intens bjeffing og hyling. Nå ser han endelig ut til å finne seg til rette i buret, til glede for både Vemund og meg :) Vi har tatt han med på mange småturer/tusleturer i ulike miljø og natur. Vi gleder oss til vi kan ta han med på lengre turer :-)

Det mest utfordrende for oss nå er at han et par ganger om dagen får sånne bite-og-glefse-byger at eg blir litt betenkt på hvordan dette skal gå......, men det går forhåpentligvis over ..... Bare valpefakter, sier Vemund, ikke bekymre deg!

Bjeffingen er jeg også litt bekymra for. Min forrige hund (cockeren Ronja) ga nesten aldri lyd fra seg, så dette er nytt for meg. Får håpe det roer seg.

Ellers er gullgutten veldig lærenem og jobber intenst og som en helt når jeg legger ut godbiter, enten det er inne eller ute i gresset. Han har allerede lært seg "på plass" og kan sitt, dekk, high five, gi labb, begynner å skjønne "bli" og er god på innkalling. Veldig bra til å være kun 12 uker gammel, synes vi :-) - Blir 3 mnd om ei uke.

Vi jobber nå med at han skal venne seg å være litt aleine. 

Pacito er en skikkelig kosegutt, han vil gjerne ligge på fanget. Det blir spennende å se hvordan vi løser det når han blir større...

Det er kos med hund, men travelt med valp. Men vi koser oss mest :-)

Hilsen Eli