Den lille bedrifta mi er et enkeltpersonforetak:
Eli Johanne Berg, tekstilhåndverker.

Eli Johanne Design
org nr 991 272 445.

Nålefilte-engler (hverdagsengler). Jeg må nok innrømme at jeg er "svak for" engler ...

"Herren er min hyrde"

Fra min salgs-stand, NMS Generalforsamling, Bergen, juli 2008.

 


Jeg lager m.a :

 

 

*Veggbilder i tekstil.  

Teknikken er Quilting og applikasjon. Jeg bruker frihåndsapplikasjon og frihåndsquilting/-brodering kombinert med mer tradisjonell applikasjon og quilting.

 

a) De fleste bildene jeg lager nå har et kristent budskap/ forkynning.

Jeg får inspirasjon til bildene mine gjennom bibelvers, dikt, sanger/salmer, livet med sine mange skiftninger, - og annet.

Jeg lager aldri to like bilder, men kan bruke samme tema, elementer og stoff i ulike bilder.

 

Jeg har m.a laget ”altertavler” til et par misjonssentre. Misjonsforeninger, kirkekontor og andre har kjøpt inn bilder bl.a til forsamlingslokalene sine, til kapell, pårørende-rom mm.

De fleste kjøper bilder til egen heim, eller som gave.

 

Det som er drivkrafta mi med å lage disse bildene er å formidle troa mi visuelt, det som er viktig for meg...

Det å kunne kvile øynene på et bilde med et budskap som treffer meg, er med på å gjøre troa mi sterkere og å holde rett fokus. Guds ord får en sterkere betydning.

Jeg er opptatt av å formidle nåden, gleden og håpet i det kristne budskapet, men også kontrastene mellom sorg og glede, håp og håpløshet, lyse og mørke dager i livet.

Det er alltid et håp der en plass, som man ikke må miste.
 

 

Jeg liker helst å lage bilder fra egen inspirasjon, men kan også lage på bestilling, f.eks i forhold til bestemte tema, størrelse, farger osv.

 

 

b) Jeg lager også naturbilder, - helst fra fjellheimen J .

Skagastølstindane i Jotunheimen har vært et yndlingsmotiv de siste åra…

 


*NÅLEFiLTiNG.


Nålefilting er en håndverksteknikk, som er utrolig spennende og kreativ.


Om nålefilting :

Nålefilting er ”tørr” toving av ull, der man kun bruker ei spesiell nål til å filte sammen og forme karda ull til for eksempel hjerter og engler, nisser og troll, fugler, naturbilder, ansikter…., mulighetene er uendelige……. Det blir som å modellere i ull. Nålefilting er en utrolig spennende og morsom måte å jobbe med ull på, og du kan holde på med det nesten overalt. Det kreves lite utstyr og lite plass.

Jeg holder gjerne kurs i nålefilting 😀. "Å være i Guds hånd" er et motiv jeg er veldig opptatt av. Det gir trygghet på livsvegen :-)

Et bilde fra arbeidsrommet mitt på Øiestad, 
(-fra sykroken) 🙂
Dette er et gammelt glass-skap, der jeg har samla noen av småprodukta mine. Det er nålefiltefigurer, trekk til permer, bokmerker og koppebrikker i stoff, bagasjelapper i stoff, blomster-brosjer i nålefilt, kort mm..... -->